Mitä on akupainanta ja miten se toimii?

Akupainanta on tehokas ja helppo tapa vähentää stressiä, parantaa unen laatua ja lievittää kipua ja jännitystä. Se perustuu akupunktiopisteiden paineeseen ja hierontaan, ja se on yhä suosittu tapa hoitaa erilaisia terveysongelmia. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin siihen, mitä akupainanta on ja miten se toimii.

Akupainanta on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, joka on käytössä ympäri maailmaa. Se perustuu akupunktiopisteiden paineeseen ja hierontaan, ja se on erittäin tehokas tapa hoitaa erilaisia terveysongelmia. Akupainanta sopii kaikenikäisille ihmisille, ja se on täysin turvallinen, sillä se ei sisällä haittavaikutuksia.

Miten akupainanta eli akupressuuri toimii?

Akupainanta toimii stimuloimalla kehon akupunktiopisteitä. Nämä pisteet ovat energialinjoja, jotka kulkevat kehossa ja ovat vastuussa erilaisista toiminnoista, kuten kivun lievityksestä, stressin vähentämisestä ja unen parantamisesta. Kun näitä pisteitä hierotaan, ne vapauttavat energiaa, joka auttaa kehoa palautumaan terveellisemmäksi ja vahvemmaksi.

Mitä ongelmia akupainannalla voi hoitaa?

Akupainannalla voi hoitaa erilaisia terveysongelmia, kuten:

  • Stressi ja ahdistus
  • Unettomuus ja huono unenlaatu
  • Päänsärky ja migreeni
  • Niska- ja hartiakipu
  • Selkäkipu ja nivelkipu
  • Painon hallinta
  • Allergiat ja hengitysongelmat

Mitä odottaa ensimmäiseltä akupainanta-istuntolta?

Ensimmäisellä akupainanta-istunnolla hieroja tarkastaa terveydentilasi ja arvioi, millaisia ongelmia sinulla on. Tämän jälkeen hän valitsee sopivat akupunktiopisteet, jotka hierotaan ja painellaan. Hieroja käyttää hierontaan sormia, kämmeniä tai mahdollisia apuvälineitä, kuten puisia akupainantatyökaluja. Akupainanta voi tuntua aluksi hieman epämukavalta, mutta alkujännityksen jälkeen alkaa painelu tuntua rentouttavalta. Hieronnan jälkeen olo on rentoutuneempi ja vähemmän jännittynyt.

Annika Kavanen on koulutettu urheiluhieroja, jolle akuapainanta on yleinen hoitomenetelmä:

”Akupainanta tarjoaa nopean ja tehokkaan ratkaisun monille aktiiviliikkujien kärsimille kivuille ja jännityksille. Se parantaa verenkiertoa ja lievittää paineita nopeasti, mikä auttaa parantamaan suorituskykyä ja nopeuttamaan palautumisprosessia. ”

Akupainanta sopii kaikille

Akupainanta on tehokas ja turvallinen hoitomenetelmä, joka voi parantaa terveyttäsi ja elämänlaatua monin tavoin. Se on yhteensopiva muiden hoitomenetelmien kanssa ja sopii kaikenikäisille ihmisille. Akupainanta auttaa sinua tuntemaan olosi rentoutuneemmaksi ja vähemmän jännittyneeksi.

Hierontaan liittyviä artikkeleita

LPG-hoito vammojen kuntouttamisessa

LPG-hoito on erikoistunut hoitomuoto, joka käyttää mekaanista kudoksen käsittelyä hyödykseen. Se keskittyy solujen ja kudoksen stimulointiin, minkä ansiosta sillä on useita terapeuttisia vaikutuksia, erityisesti vammojen hoidossa.

Mobilisaation tärkeys liikkuvuuden parantamiseksi

Mobilisaatio on tärkeä osa kehon liikkuvuuden parantamista. Se auttaa vähentämään nivelkipuja, parantamaan verenkiertoa ja lisäämään lihasten joustavuutta.

Mitä on akupainanta ja miten se toimii?

Akupainanta on tehokas ja helppo tapa vähentää stressiä, parantaa unen laatua ja lievittää kipua ja jännitystä. Se perustuu akupunktiopisteiden paineeseen ja hierontaan, ja se on yhä suosittu tapa hoitaa erilaisia terveysongelmia.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.