Juoksijan polvi – Ikävä kipu polvessa

Juoksijan polvi on kiputila, joka johtuu polven ympärillä olevien jänteiden tai nivelten tulehduksesta. Juoksijan polvi voi tuntua kipuna polven etuosassa tai takana, ja se voi haitata juoksemista ja muita liikunnallisia aktiviteetteja.

Syyt:

Juoksijan polvi voi johtua useista eri syistä, joista yleisimpiä ovat:

 1. Ylipronaatio: Ylipronaatio tarkoittaa sitä, että jalka kääntyy liikaa sisäänpäin juostessa. Tämä voi aiheuttaa polven nivelten rasitusta ja johtaa juoksijan polven kehittymiseen. Jalkineiden vaihto ja jalan oikea asento voivat auttaa välttämään tätä ongelmaa.
 2. Ylipaino: Ylipaino voi aiheuttaa ylimääräistä rasitusta polven nivelille ja johtaa juoksijan polven kehittymiseen. Painonhallinta ja terveellinen ruokavalio voivat auttaa välttämään tätä ongelmaa.
 3. Huonot juoksukengät: Huonot tai huonosti istuvat juoksukengät voivat aiheuttaa jalan väärän asennon juostessa, mikä voi johtaa juoksijan polven kehittymiseen. Hyvät juoksukengät, jotka tukevat jalkoja oikein ja tarjoavat tarvittavaa iskunvaimennusta, voivat auttaa välttämään tätä ongelmaa.
 4. Liian nopea juoksu: Liian nopea juoksu tai liian nopea juoksuvauhdin lisääminen voi aiheuttaa juoksijan polven kehittymistä. Juoksuvauhdin ja -matkan lisääminen vähitellen ja säännöllisesti voi auttaa välttämään tätä ongelmaa.
 5. Jalan lihasjännitys: Jalan lihasjännitys ja -kireys voivat johtaa juoksijan polven kehittymiseen. Säännöllinen venyttely, lihasten vahvistaminen ja lihashuolto voivat auttaa välttämään tätä ongelmaa ja pitämään jalat joustavina ja terveinä.

Oireet:

Juoksijan polven oireet voivat vaihdella henkilöstä toiseen, mutta yleisimmät oireet ovat:

 1. Kipu polven etuosassa tai takana juostessa tai kävellessä: Juoksijan polven yleisin oire on kipu polven etuosassa tai takana juostessa tai kävellessä. Kipu voi olla lievää tai voimakasta ja se voi estää juoksemisen tai liikunnan harrastamisen.
 2. Turvotus polven ympärillä: Juoksijan polvi voi aiheuttaa turvotusta polven ympärillä, mikä voi olla merkki tulehduksesta polven alueella. Turvotus voi olla kivuliasta ja rajoittaa liikkuvuutta.
 3. Polven jäykkyys tai kankeus: Juoksijan polvi voi aiheuttaa polven jäykkyyttä tai kankeutta, mikä voi vaikeuttaa liikkumista. Jäykkyys voi olla pahempaa aamuisin tai pitkän istumisen jälkeen.
 4. Napsahdus tai rusahtava ääni polvessa juostessa: Juoksijan polvi voi aiheuttaa napsahduksen tai rusahtavan äänen polvessa juostessa tai kävellessä. Tämä voi olla merkki polven nivelten huonosta toiminnasta tai polvessa olevasta tulehduksesta.
 5. Liikkumisen vaikeus: Juoksijan polven oireet voivat rajoittaa liikkumista ja tehdä liikunnan harrastamisesta vaikeaa tai mahdotonta. Oireet voivat johtaa jopa pitkäaikaiseen poissaoloon työstä tai harrastuksista.

Fysioterapeutti Estelle Janssonin mukaan:

”Oikeanlaisella hoidolla ja ammattilaisen avulla, tästäkin ikävästä vaivasta on mahdollista selvitä.”

Lisää tietoa Juoksijan polvesta

Olkapään anatomia ja siihen vaikuttavat lihakset 💪🏼Olkapään lihakset tekevät mahdolliseksi laajan ja monipuolisen liikeradan. Tässä muutamia tärkeimpiä lihaksia:Deltalihas (deltoideus): Olkapään päälihas, joka jakautuu etu-, keski- ja takakolmannekseen. Se vastaa käden nostamisesta eri suuntiin.Kiertäjäkalvosimen lihakset (rotator cuff): Näihin kuuluvat supraspinatus, infraspinatus, teres minor ja subscapularis. Ne stabiloivat olkaniveltä ja auttavat olkapään pyörivissä liikkeissä.Rintalihakset (pectoralis major ja minor): Nämä lihakset osallistuvat käden eteen- ja sivullepäin nostamiseen.
Selkälihakset (latissimus dorsi ja teres major): Ne auttavat olkapään sisä- ja ulkokierrossa sekä käden alas ja taakse vetämisessä.Pidä olkapääsi terveinä ja liikkuvina vahvistamalla ja venyttelemällä näitä lihaksia säännöllisesti!#olkapäänanatomia #lihasanatomia #terveys #hyvinvointi #liikkuvuus #hieronta #fysioterapia #helsinki #wariophysics
4 Faktaa Plantaarifaskiitista 🦶🏼Yleinen Vaiva:
Plantaarifaskiitti on yksi yleisimmistä kantapään kipujen syistä, ja se koskettaa erityisesti juoksijoita ja seisomatyötä tekeviä henkilöitä.Kipu Kantapäässä:
Plantaarifaskiitin pääasiallinen oire on kipu kantapään ja jalkapohjan alueella, erityisesti aamuisin tai pitkän istumisen jälkeen, kun otetaan ensimmäisiä askelia.Syyt ja Riskitekijät:
Tämä tila johtuu jalkapohjan kalvon (plantaarifaskian) ylirasituksesta ja mikrovaurioista. Riskitekijöitä ovat muun muassa jalkaterän rakenne, huonot kengät, äkillinen aktiivisuuden lisääminen ja seisominen kovilla alustoilla.Hoitomenetelmät:
Hoitoon kuuluu lepo, venyttely, hieronta, fysioterapia, tulehduskipulääkkeet, tukevat kengät ja pohjalliset. Jos konservatiiviset hoidot eivät auta, voidaan harkita lääketieteellisiä hoitoja kuten kortisonipistoksia.#plantaarifaskiitti #wariophysics #hieronta #kuntoutus #tulehdus #fysioterapia #kävely
👣 Kärsitkö kantapää- tai jalkapohjakivusta? Se voi olla plantaarifaskiitti! Kurkkaa videolta liikkeitä, joilla vahvistat jalkapohjaa sekä saat venytystä kipeälle alueelle!Plantaarifaskiitti on yleinen vaiva, joka aiheuttaa kipua kantapään ja jalkapohjan alueella. Se syntyy, kun jalkapohjan kalvo tulehtuu tai ärtyy. Tämä vaiva voi hankaloittaa kävelemistä ja heikentää elämänlaatua.🔹 Oireet:👉🏼Kipu kantapäässä tai jalkapohjassa, erityisesti aamuisin tai pitkän istumisen jälkeen.
👉🏼Jalkapohjan arkuus ja jäykkyys.🔹 Hoito:🫱🏼‍🫲🏽Lepo ja jalkojen nostaminen.
🫱🏼‍🫲🏽Venyttely ja hieronta ja jalkapohjan teippaus
🫱🏼‍🫲🏽Tukevat kengät ja tarvittaessa pohjalliset.
🫱🏼‍🫲🏽Kuntoutus fysioterapeutin tai pt.n avulla#plantaarifaskiitti #wariophysics #kipu #hieronta #kehonhuolto #venyttely #fysioterapia
Lymfateippaus: Tehoa Turvotuksen ja Kivun Hallintaan
🌿 Lymfateippaus: Apua Turvotukseen ja Kivunlievitykseen 🌿Oletko kuullut lymfateippauksesta? Tämä tehokas fysioterapiaa tai hierontaa tukeva hoitomuoto auttaa vähentämään turvotusta ja lievittämään kipua.Mitä on Lymfateippaus?
Lymfateippauksessa keholle kiinnitetään lonkero- mallisesti kinesioteippiä.Tämä parantaa imuneste- ja verenkiertoa, auttaen poistamaan ylimääräisiä nesteitä, vähentämään turvotusta ja lievittämään kipua.Hyödyt
✨ Turvotuksen Vähentäminen: Vähentää tehokkaasti turvotusta leikkausten tai vammojen jälkeen.
✨ Kivunlievitys: Lievittää kipua vähentäen nesteen kertymistä ja keventää pehmytkudoksien kireyttä.
✨ Parantunut Verenkierto: Nopeuttaa paranemista ja vähentää jäykkyyttä.
✨ Lihasten Tukeminen: Tukee lihaksia ja niveliä, parantaen niiden toimintaa.Kenelle Sopii?
🙋🏼‍♀️Leikkauksen jälkeiseen turvotukseen
🙋🏼‍♀️Urheiluvammojen hoitoon
🙋🏼‍♀️Kroonisen kivun hallintaan
🙋🏼‍♀️Raskausajan turvotukseenYhteenveto
Lymfateippaus on tehokas hoitomuoto, joka auttaa hallitsemaan turvotusta ja kipua sekä parantaa verenkiertoa. Teippaus voidaan tehdä esimerkiksi hieronnan tai fysioterapian yhteydessä! Varaa lisäpalveluna tai kysy vastaanotolla hoidon aikana! 🫱🏼‍🫲🏽#wariophysics #wariomamas #lymfateippaus #turvotus #kivunlievitys #hyvinvointi #fysioterapia #kuntoutus💻 Verkkosivut: www.wario.fi & Wariomamas.fi
Pinjan anatomian oppitunti on taas täällä 🤓🤓 tiesitkö tämän jo sun purentalihaksista 🤔#wariophysics #anatomia #purenta #bruksismi #purentalihashieronta
🦵 Keskimmäinen Pakaralihas: Tuki ja Liikkuvuus 🦵Tiesitkö, että keskimmäinen pakaralihas (gluteus medius) on avainasemassa lonkan, lantion ja alaselän hyvinvoinnissa? 💪 Tämä syvällä sijaitseva lihas auttaa meitä kävelemään, juoksemaan ja seisomaan vakaasti!Miksi se on tärkeä?
🦵🏼Lonkan Abduktio: Gluteus medius liikuttaa lonkkaa sivulle.🦵🏼Lantion Vakauttaminen: Ylläpitää lantion vakauden askeltaessa.🦵🏼Kivun Ehkäisy: Heikkous voi johtaa lonkka-, selkä- ja polvikipuihin.#gluteusmedius #pakaralihas #liikkuvuus #hyvinvointi #hieronta #kuntoutus #terveys #liikunta #wariophysics
Pitäiskö aloittaa aamu pienellä liikkeellä? 🤓 Kokeile viikon ajan ensimmäisenä heräämisen jälkeen liikuttaa kehoa 5-10min ja huomaa ero!😉Liike heti aamusta
👉🏼 parantaa aineenvaihduntaa
👉🏼parantaa ryhtiä
👉🏼 helpottaa jumeja
👉🏼 ennaltaehkäisee kramppeja#wariophysics #kehonhuolto #hyvinvointi #liikkuvuus #liikunta #hieronta #hyvinvointi
Part 2!!! Tärkeää asiaa 😮‍💨#kehonhuolto #tukitoimet #liikunta #urheilu #wariophysics
Onko tää tuttua sulle? Kurkkaa part 2! 🤓#kuntoutus #tukiliike #wariophysics #kehonhuolto #hyvinvointi
Paras fiilis!! Eikö 🤓#wariophysics #asiakaspalaute #reels #hieronta #fysioterapia #osteopatia #kamppi #myllypuro #lauttasaari
Aamuisin selkä jäykkä? Kipua työpäivän jälkeen? 😮‍💨Meillä on sulle ratkaisu! Nimittäin 12 viikon mittainen verkkovalmennus, jonka avulla et pääse ainoastaan kivusta eroon, vaan lantionseutu vahvistuu ja liikkuvuus paranee!Kurssi on jaettu 4 viikon osioihin, yksi osa maksaa vain 19,95€ ja kaikki kolme kerralla 49,95€Kipin kapin verkkokauppaan! 👉🏼#verkkokurssi #alaselkä #lantionseutu #wariophysics #liikkuvuus #voima
Kuulostaako tutulta 🤓#vitsi #wariophysics #olefitpuro #reels #fysioterapeutti #hieroja #itähelsinki #kamppi #vastaanotto

Juoksijan polven hoito

Juoksijan polven hoitoon on useita vaihtoehtoja, joista yleisimmät ovat:

 1. Lepo: lepo auttaa vähentämään kipua ja antaa aikaa paranemiselle. Lepoaikana voi harrastaa muita liikuntamuotoja, jotka eivät rasita polvea.
 2. Jäähdytys: kylmähoito voi auttaa vähentämään turvotusta ja kipua polvessa. Kylmähoitoa voi antaa esimerkiksi pakkaamalla jään pyyhkeeseen ja laittamalla sen polvelle 10-15 minuutin ajan.
 3. Fysioterapia: fysioterapia voi auttaa parantamaan lihasten joustavuutta ja vahvistamaan jalkojen lihaksia, mikä voi auttaa estämään juoksijan polven kehittymistä. Fysioterapeutti voi myös antaa ohjeita venyttelyyn ja lihashuoltoon.
 4. Juoksukengät ja polvituet: hyvät juoksukengät, jotka tukevat jalkoja oikealla tavalla, voivat auttaa välttämään juoksijan polven kehittymistä. Polvituet voivat auttaa vähentämään kipua ja tukemaan polven nivelten toimintaa juostessa.
 5. Kipulääkkeet: tulehduskipulääkkeet voivat auttaa lievittämään kipua ja vähentämään tulehdusta polvessa. Tulehduskipulääkkeitä kannattaa kuitenkin käyttää vain lääkärin suosituksesta.

Yhteenveto

On tärkeää huolehtia jalkojen hyvinvoinnista ja käyttää oikeanlaisia juoksukengät, jotta voidaan välttää juoksijan polven kaltaisia kiputiloja. Jos sinulla on jatkuvia kipuja polvessa tai epäilet juoksijan polven kehittymistä, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin tai fysioterapeuttiin. He voivat auttaa sinua löytämään sopivan hoitomuodon ja estämään ongelman pahenemisen.

Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään juoksijan polven syitä, oireita ja hoitovaihtoehtoja. Muista aina kuunnella kehoasi ja antaa sille tarvittava lepo ja hoito, jotta voit nauttia terveellisestä ja kivuttomasta juoksuharrastuksesta.

UKK

Juoksijan polven yleisimmät syyt ovat ylipronaatio, ylipaino, huonot juoksukengät, liian nopea juoksu ja jalan lihasjännitys.

Juoksijan polven kehittymistä voi estää käyttämällä hyviä juoksukenkiä, venyttelemällä säännöllisesti, vahvistamalla jalkojen lihaksia ja lisäämällä juoksuvauhtia ja -matkaa vähitellen.

Juoksijan polvea voi hoitaa levolla, jäähdyttävällä kylmähoidolla, kipulääkkeillä, fysioterapialla, hyvillä juoksukengillä ja polvituella. Hoito riippuu oireiden vakavuudesta ja kestosta.

Kyllä, juoksijan polven oireet voivat rajoittaa liikkumista ja tehdä liikunnan harrastamisesta vaikeaa tai mahdotonta. Oireet voivat johtaa jopa pitkäaikaiseen poissaoloon työstä tai harrastuksista.

Jos sinulla on jatkuvia kipuja polvessa tai epäilet juoksijan polven kehittymistä, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin tai fysioterapeuttiin. He voivat auttaa sinua löytämään sopivan hoitomuodon ja estämään ongelman pahenemisen.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit

Jännetupen tulehdus – Toimistotyöläisen painajainen

Rannekanavaoireyhtymän yleisin syy on rannekanavan ahtautuminen. Tämä johtuu usein toistuvasta rasituksesta tai tiettyjen sairauksien, kuten nivelreuman, aiheuttamasta tulehduksesta.

Rannekanava­oireyhtymä – Mikä ihme?

Rannekanavaoireyhtymän yleisin syy on rannekanavan ahtautuminen. Tämä johtuu usein toistuvasta rasituksesta tai tiettyjen sairauksien, kuten nivelreuman, aiheuttamasta tulehduksesta.

Jäätynyt olkapää – Syyt, oireet ja hoito

Jäätynyt olkapää johtuu yleensä olkanivelen jäykistymisestä ja lihasten ja jänteiden kireydestä. Tämä tila voi johtua monista eri tekijöistä, kuten pitkäaikaisesta olkanivelen ylikuormituksesta, niveltulehduksesta tai vamman seurauksena.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.