Jäätynyt olkapää – Syyt, oireet ja hoito

Jäätynyt olkapää on yleinen vaiva, joka johtuu olkanivelen lihasten ja jänteiden jäykistymisestä. Tämä vaiva aiheuttaa kipua ja heikentyneitä toimintoja olkapään alueella. Jäätynyt olkapää voi olla hyvin häiritsevä vaiva, joka vaikuttaa merkittävästi liikkumiskykyyn.

Syyt:

Jäätynyt olkapää johtuu yleensä olkanivelen jäykistymisestä ja lihasten ja jänteiden kireydestä. Tämä tila voi johtua monista eri tekijöistä, kuten pitkäaikaisesta olkanivelen ylikuormituksesta, niveltulehduksesta tai vamman seurauksena. Jäätynyt olkapää voi myös esiintyä ilman ilmeistä syytä.

Oireet:

Jäätynyt olkapää aiheuttaa yleensä kipua ja heikentyneitä toimintoja olkapään alueella. Kipu voi olla voimakasta ja säteillä käsivarteen. Olkanivelen liikkuvuus on rajoittunut, ja se voi olla jäykkä ja arka. Jäätynyt olkapää kehittyy yleensä kolmessa vaiheessa, jotka ovat kipuvaihe, jäätyneisyysvaihe ja sulamisvaihe.

Hoito:

Jäätynen olkapään hoito riippuu oireiden vakavuudesta ja kehitysvaiheesta. Lääkäri voi määrätä tulehduskipulääkkeitä ja kipulääkkeitä kivun lievittämiseksi. Fysioterapia ja liiketerapia ovat tärkeitä hoitokeinoja, jotka auttavat vahvistamaan olkanivelen lihaksia ja palauttamaan liikkuvuuden. Joissain tapauksissa lääkäri voi suositella kortisonipistoksia tai kirurgista hoitoa.

Vaivaako olkapääkipu? Tämä kotiharjoitusohjelma auttaa varmasti.

Meidän kotiharjoitusohjelmamme on suunniteltu tarjoamaan sinulle helppo ja tehokas tapa vahvistaa lihaksiasi, parantaa liikkuvuutta ja lievittää kipua. Koe itse, kuinka muutaman minuutin päivittäinen panostus voi muuttaa elämäsi.

Ohjelman on laatinut koulutettu fysioterapeutti Nenna Peltonen, joka on tehnyt töitä tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen parissa urheilijoiden, liikkujien ja kaikenikäisten ihmisten kanssa.

Ennaltaehkäisy:

Jäätynyt olkapää voidaan ehkäistä useilla eri tavoilla. Tärkeimmät ennaltaehkäisykeinot ovat olkanivelen ylikuormituksen välttäminen ja säännöllinen venyttely. On myös tärkeää pitää hyvää ryhtiä ja välttää pitkiä ajanjaksoja, jolloin olkapää on levottomassa asennossa. Jos sinulla on jo diagnosoitu jäätynyt olkapää, lääkärin suosittelemien hoitokeinojen noudattaminen auttaa vähentämään oireita.

Yhteenveto:

Jäätynyt olkapää on yleinen vaiva, joka voi rajoittaa merkittävästi olkapään toimintoja. Oikea hoito ja ennaltaehkäisy auttavat vähentämään oireita ja parantamaan tilannetta. Muista välttää olkanivelen ylikuormitusta, noudattaa lääkärin suosituksia ja tarvittaessa hakeutua ammattilaisen hoitoon.

UKK

Tietyt itsehoitokeinot, kuten lämpö- ja kylmähoito, voivat auttaa jäätynyttä olkapäätä, on suositeltavaa hakeutua ammattilaisen hoitoon.

Vaikka jäätynyt olkapää voi olla hyvin kivulias, se ei yleensä ole vaarallinen. Useimmissa tapauksissa oikea hoito auttaa oiresiin.

Fysioterapeutti voi auttaa vahvistamaan olkanivelen lihaksia ja palauttamaan niiden liikkuvuuden. Ammattimainen fysioterapeutti suunnittelee yksilölliset harjoitukset jokaiselle potilaalle erikseen.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit

Jännetupen tulehdus – Toimistotyöläisen painajainen

Rannekanavaoireyhtymän yleisin syy on rannekanavan ahtautuminen. Tämä johtuu usein toistuvasta rasituksesta tai tiettyjen sairauksien, kuten nivelreuman, aiheuttamasta tulehduksesta.

Rannekanava­oireyhtymä – Mikä ihme?

Rannekanavaoireyhtymän yleisin syy on rannekanavan ahtautuminen. Tämä johtuu usein toistuvasta rasituksesta tai tiettyjen sairauksien, kuten nivelreuman, aiheuttamasta tulehduksesta.

Jäätynyt olkapää – Syyt, oireet ja hoito

Jäätynyt olkapää johtuu yleensä olkanivelen jäykistymisestä ja lihasten ja jänteiden kireydestä. Tämä tila voi johtua monista eri tekijöistä, kuten pitkäaikaisesta olkanivelen ylikuormituksesta, niveltulehduksesta tai vamman seurauksena.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.