Kuivaneulaus eli dry needling

Kuivaneulaus - Moderni ratkaisu lihasjännitykseen

Kuivaneulaus on nykyaikainen fysioterapeuttinen menetelmä, joka on saavuttanut suosiota viime vuosina. Tämä hoitomuoto keskittyy lihaskudoksen syvälle ulottuvaan käsittelyyn erityisten neulojen avulla. Kuivaneulaus perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen ymmärrykseen lihaskudoksen toiminnasta.

Hoidon tarkoitus:

Lihaskireysten helpottaminen, kivun lievitys

Palvelun kesto:

60 min

Kenelle:

Lihasjumeista kärsiville

Hinnat

Urheiluhieronta + kuivaneulaus 60 min

65 € Varaa aika

Miksi tulla kuivaneulaukseen Wario Physicsille?

Lämminhenkisyys ja välittäminen

Henkilökuntamme on tunnettu lämpimästä ja välittävästä asiakaspalvelustaan. He tekevät kaikkensa varmistaakseen, että asiakkaat tuntevat olonsa mukavaksi ja turvalliseksi.

Ammattitaitoinen hoito

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti. Kaikki kuivaneulausta tekevät tekijät ovat käyneet siihen liittyvän koulutuksen.

Viihtyisä ympäristö

Haluamme, että tilamme ovat viihtyisiä ja rentoja, mikä mahdollistaa luontevan ja miellyttävän ilmapiirin hoitojen aikana. Asiakkaat voivat rentoutua ja keskittyä hoitoon ilman huolta ulkoisista häiriöistä.

Uusimmat menetelmät ja teknologiat

Me Wariolla haluamme pysyä ajan tasalla ja käyttää uusimpia menetelmiä ja teknologioita, jotta asiakkaille voidaan tarjota paras mahdollinen hoitokokemus. Hierojamme saavat säännöllistä jatko- ja täydennyskoulutusta.

Miten kuivaneulaus toimii?

Kuivaneulaus on fysioterapeuttinen hoitomenetelmä, joka keskittyy lihaskireyksien ja kiputilojen lievittämiseen. Menetelmässä käytetään ohuita, steriilejä neuloja, jotka työnnetään suoraan lihaskudokseen. Tämä ei ole sama asia kuin akupunktio, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja energiakanavien eli meridiaanien stimulointiin. Kuivaneulauksessa sen sijaan tähdätään tiettyihin lihaksissa sijaitseviin triggerpisteisiin, jotka ovat usein kireitä ja arkoja alueita lihaksistossa. Näiden pisteiden käsittely neuloin voi auttaa vapauttamaan lihaskireyksiä ja vähentämään kipua.

Kuivaneulauksen vaikutusmekanismi perustuu siihen, että neulan aiheuttama pieni trauma lihaskudoksessa stimuloi kehon luontaista paranemisprosessia. Kun neula työnnetään lihaskudokseen, se voi laukaista paikallisen tulehdusreaktion, joka aktivoi kehon immuunijärjestelmän ja parantaa verenkiertoa alueella. Tämä edistää vaurioituneen kudoksen korjaantumista ja auttaa vapauttamaan lihaskudoksen jännitystiloja. Lisäksi, neulauksen uskotaan stimuloivan endorfiinien tuotantoa, mikä on kehon oma kivunlievitysmekanismi. Tämä voi tuoda nopeaa helpotusta kipuun ja parantaa potilaan yleistä hyvinvointia.

Kuivaneulauksen hyödyt

Kuivaneulauksen on osoitettu olevan tehokas menetelmä kroonisten ja akuuttien lihaskipujen sekä jännitystilojen hoidossa. Kun neula sijoitetaan tarkasti määriteltyyn triggerpisteeseen, se voi vapauttaa lihaskireyksiä ja vähentää kipua. Tämä on erityisen hyödyllistä potilaille, jotka kärsivät toistuvista lihasjännityksistä tai kroonisista kiputiloista, kuten niska- ja selkäsärystä. Lisäksi kuivaneulaus voi auttaa palautumisessa urheiluvammoista, nopeuttaen paranemista ja ehkäisten uusia vammoja.

Kuivaneulaus voi myös edistää yleistä rentoutumista ja stressinhallintaa. Hoito stimuloi endorfiinien, kehon omien kivunlievittäjien, tuotantoa, mikä johtaa rentoutumisen tunteeseen ja voi auttaa vähentämään stressin fysiologisia oireita. Tämä on tärkeää, sillä pitkäaikainen stressi voi johtaa moniin terveysongelmiin, kuten unettomuuteen, päänsärkyyn ja immuunijärjestelmän heikkenemiseen. Kuivaneulaus voi olla osa kokonaisvaltaista stressinhallintastrategiaa, tarjoten luonnollisen ja lääkkeettömän vaihtoehdon stressin lievittämiseen.

 

Kenelle kuivaneulaus eli dry needling sopii

Kuivaneulaus on suosittu hoitomuoto erityisesti urheilijoiden keskuudessa, auttaen heitä palautumaan nopeammin lihaskireyksistä ja vammoista. Kuivaneulausta käytetään myös laajasti kroonisen niskan- ja selkäkivun hoidossa, fibromyalgian hoitamisessa sekä stressin ja jännityksen aiheuttamien lihaskipujen lievittämisessä. On tärkeää, että hoito suoritetaan koulutetun ammattilaisen toimesta, jotta vältetään mahdolliset komplikaatiot ja saavutetaan paras mahdollinen hoitotulos.

FAQ

Kuivaneulaus on hoitomenetelmä, jossa ohuita neuloja työnnetään lihaskudokseen lievittämään kipua ja jännityksiä. Se eroaa akupunktiosta siinä, että kuivaneulaus perustuu lääketieteelliseen ymmärrykseen lihasten ja hermoston toiminnasta, kun taas akupunktio perustuu kiinalaisen lääketieteen energiakanavien eli meridiaanien teoriaan.

Kuivaneulaus voi aiheuttaa lievää epämukavuutta tai tuntemuksen, jota kuvataan usein ”hyvänä kipuna”. Useimmat potilaat kokevat hoidon kuitenkin siedettäväksi, ja monet tuntevat välitöntä helpotusta hoitojen jälkeen.

Jotkut potilaat raportoivat kivunlievityksen ja lihasten rentoutumisen tunteen jo ensimmäisen hoitokerran aikana. Kuitenkin, hoitovaikutukset voivat vaihdella yksilöllisesti, ja joissakin tapauksissa tarvitaan useampia hoitokertoja optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Kuivaneulausta suositellaan erityisesti kroonisen lihaskivun, lihaskireyksien, urheiluvammojen ja jännityksestä johtuvien vaivojen hoitoon. Se voi olla myös tehokas osa stressin ja ahdistuksen hallintaa.

Vaikka joitakin kuivaneulausvälineitä voi ostaa kotikäyttöön, on suositeltavaa, että hoito tehdään koulutetun terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Väärin suoritettuna kuivaneulaus voi johtaa vammoihin tai infektioihin, ja ammattilainen osaa arvioida hoidon sopivuuden ja turvallisuuden kullekin yksilölle.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.