Lymfaterapia ja lymfahieronta – eroon turvotuksesta

Mitä lymfaterapia on?

Lymfaterapia on hoitomuoto, jolla aktivoidaan imusuonistoa. Se onkin parhaimmillaan turvotuksen vähentämisessä, jos turvotus on imusuonistoperäistä. Lymfaterapian muotoja ovat manuaalinen lymfaterapia eli lymfahieronta, sekä kompressiohoito erilaisin painesidoksin ja -tekstiilein. Lisäksi lymfahoitojen osana voidaan hyödyntää erilaisia laitteita, ja esimerkiksi LPG-hoitoa voidaan hyödyntää lymfaterapiassa sen turvotusta vähentävän vaikutuksen vuoksi.

Lymfahieronta

Manuaalinen lymfaterapia, lymfahieronta, on pumppaaviin, kevyisiin liikkeisiin pohjautuvaa hierontaa, jossa käsiteltävän alueen imusuonten toimintaa pyritään tehostamaan. Hieronnassa aktivoidaan kehon lymfapisteitä ja pusketaan kevyin pyörivin ottein nesteet liikkeelle. Kun imusuonisto aktvoituu, turvotusta aiheuttava neste saadaan siirrettyä niiden kautta takaisin nestekiertoon, pois esimerkiksi vammautuneesta kudoksesta.

Samalla lymfahieronta rentouttaa ja rauhoittaa, ja se onkin kevyiden otevoimakkuuksiensa vuoksi mainio tapa lievittää myös stressiä. 

Mihin lymfaterapia auttaa?

Turvotus voi aiheuttaa erilaisia oireita ja kiputiloja. Esimerkiksi raskauden, synnytyksen, leikkauksen tai vamman jälkeen lymfaterapialla voidaan helpottaa turvotusta. Hoitoa käytetään lisäksi yleisiin ihon kiristyksen tuntemuksiin ja turvotustiloihin.

Myös monet krooniset sairaudet voivat aiheuttaa oireita, joiden helpottamiseen lymfahieronta sopii hyvin – kysy tarvittaessa lisää ajanvarauksen yhteydessä tai suoraan meiltä!

Lymfahieronta sopii sinulle, jos:

  • Sinulla on leikkauksen jälkeistä turvotusta
  • Sinulle on tapahtunut vamma, joka aiheuttaa turvotusta
  • Sinulla on imusuoniston toimintahäiriöitä
  • Kärsit rasitusvammasta
  • Kärsit reumasta tai fibromyalgiasta
  • Olet raskaana tai juuri synnytänyt ja kärsit turvotuksesta
  • Sinulla on hormonaalista turvotusta
  • Kärsit muista syistä turvotuksesta
  • Haluat nopeuttaa rasituksesta palautumista
  • Haluat rentoutua

Lymfahierontaa Helsingissä

Wario Physicsin ja Wario Mama’sin koulututetut hierojat ja fysioterapeutit palvelevat sinua lymfahoidon saralla. Laajat aukioloaikamme mahdollistavat nopeankin pääsyn vastaanotolle. Meiltä saat myös muut tarvitsemasi kehonhuollon palvelut! 

Varaa aika lymfahierontaan täältä!

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.