Tehokkaat liikkeet istumatyön vastapainoksi

Istumatyö voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, kuten selkä- ja niskakipuja, lihasjännitystä ja jopa vakavampia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Onneksi on olemassa tehokkaita liikkeitä, jotka voivat auttaa lievittämään näitä ongelmia ja parantamaan yleistä hyvinvointia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia parhaita liikkeitä, jotka toimivat istumatyön vastapainona.

Niskan venytys istuen

Niskan venytys on klassinen liike, joka on helppo tehdä vaikka kesken työpäivän istuma-asennossa. Tämä liike auttaa lievittämään niskan jännitystä ja parantamaan verenkiertoa. Voit tehdä liikkeen joko seisten tai istuen.

Suorista selkä ja kallista vasenta korvaa kohti vasenta hartiaa. Voit syventää venytystä painamalla kevyesti päätä vasemmalla kädellä kohti hartiaa. Vie samalla oikeaa kämmentä kohti lattiaa ja työnnä sitä alaspäin. Pidä venytys lempeänä ja vältä vetämästä niskaa äärimmäiseen asentoon. Pidä venytys 10 hengityksen ajan ja vaihda puolta.

Kissa ja lehmä -asento

Joogasta tuttu kissa ja lehmä -asento antaa rentouttavaa liikettä koko selkärankaan. Tämä liike on erinomainen tapa lievittää selän jännitystä ja parantaa liikkuvuutta. Mene lattialle nelinkontin niin, että lantio on polvien päällä ja olkapäät kämmenten päällä.

Työnnä käsiä ryhdikkäästi kohti lattiaa. Uloshengityksellä pyöristä selkä kuin kissa ja vedä vatsa sisään samalla hengittäen syvään ulos. Hengitä sisään ja taivuta selkä notkolle. Keskity siihen, että notko tulee tasaisesti koko selästä. Toista liike 10 kertaa.

Lapsen lepoasento eteentaivutuksella

Lapsen lepoasento on toinen joogasta tuttu rentoutusliike, joka hellii koko selkää ja tuo olkavarsiinkin liikettä. Tämä liike tekee hyvää myös vatsalle. Asetu konttausasentoon lattialle, vie isovarpaat yhteen ja avaa polvia hieman ulospäin.

Hengitä sisään ja uloshengityksellä liu’uta lantio taakse jalkaterien päälle. Anna ylävartalon levätä reisien päällä, vie kädet pitkälle eteen ja otsa kohti lattiaa. Pysy asennossa kymmenen hengityksen ajan.

Hartioiden pyöritys

Hartioiden pyöritys on yksinkertainen mutta tehokas liike, joka auttaa lievittämään hartioiden ja niskan jännitystä. Seiso tai istu ryhdikkäästi ja pyöritä hartioita hitaasti eteenpäin ja taaksepäin. Tee liike rauhallisesti ja keskity tuntemaan, miten hartiat rentoutuvat.

Voit myös tehdä hartioiden pyörityksen yhdellä hartialla kerrallaan, mikä auttaa kohdistamaan venytyksen tarkemmin. Toista liike 10 kertaa molempiin suuntiin.

Selän kierto istuen

Selän kierto istuen on erinomainen liike, joka auttaa parantamaan selkärangan liikkuvuutta ja lievittämään alaselän jännitystä. Istu tuolilla ryhdikkäästi ja aseta oikea käsi vasemmalle polvelle. Käännä ylävartaloa vasemmalle ja katso vasemman olkapään yli.

Pidä venytys 10 hengityksen ajan ja palaa sitten keskiasentoon. Toista liike toiselle puolelle. Tämä liike auttaa myös parantamaan verenkiertoa ja vähentämään lihasjännitystä.

Palvelumme

Wario Physics tarjoaa monipuolisia hieronta- ja osteopatiapalveluja, jotka auttavat lievittämään istumatyön aiheuttamia vaivoja. Meillä on toimipisteitä Helsingissä, Kuopiossa ja Tampereella. Asiantuntevat terapeutit käyttävät erilaisia tekniikoita, jotka on suunniteltu parantamaan liikkuvuutta, lievittämään kipua ja edistämään yleistä hyvinvointia.

Jos kärsit selkä- tai niskakivuista, suosittelemme varaamaan ajan hierontaan tai osteopatiaan. Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan hoitomuodon juuri sinun tarpeisiisi.  Wario Physics on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuisia palveluja, jotka auttavat sinua voimaan paremmin ja elämään kivuttomammin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua saavuttamaan parempi hyvinvointi!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.