Parhaat venyttelyt istumatyöntekijöille

Istumatyö voi olla haastavaa keholle, erityisesti selälle ja niskalle. Pitkät ajat paikallaan istuen voivat aiheuttaa lihasjännitystä ja kipua, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti yleiseen hyvinvointiin. Tässä artikkelissa käsittelemme parhaita venyttelyliikkeitä, jotka auttavat istumatyöntekijöitä lievittämään kipua ja parantamaan liikkuvuutta.

Niskan venytys istuen

Niskan venytys on klassinen ja helppo liike, joka voidaan tehdä vaikka kesken työpäivän istuma-asennossa. Tämä venytys auttaa lievittämään niskan ja hartioiden jännitystä, joka on yleinen ongelma istumatyöntekijöillä.

Tee näin: Istu suorassa ja kallista vasenta korvaa kohti vasenta hartiaa. Voit syventää venytystä painamalla kevyesti päätä vasemmalla kädellä kohti hartiaa. Vie samalla oikeaa kämmentä kohti lattiaa ja työnnä sitä alaspäin. Pidä venytys lempeänä ja vältä vetämästä niskaa äärimmäiseen asentoon. Pidä venytys 10 hengityksen ajan ja vaihda puolta.

Kissa ja lehmä -asento

Kissa ja lehmä -asento on joogasta tuttu liike, joka antaa rentoa liikettä koko selkärankaan. Tämä liike auttaa parantamaan selän liikkuvuutta ja lievittämään jännitystä.

Tee näin: Mene lattialle nelinkontin niin, että lantio on polvien päällä ja olkapäät kämmenten päällä. Työnnä käsiä ryhdikkäästi kohti lattiaa. Uloshengityksellä pyöristä selkää kuin kissa ja vedä vatsa sisään samalla hengittäen syvään ulos. Hengitä sisään ja taivuta selkä notkolle. Keskity siihen, että notko tulee tasaisesti koko selästä. Toista liike 10 kertaa.

Lapsen lepoasento eteentaivutuksella

Lapsen lepoasento on toinen joogasta tuttu rentoutusliike, joka hellii koko selkää ja tuo olkavarsiinkin liikettä. Tämä liike tekee hyvää myös vatsalle ja auttaa rentoutumaan.

Tee näin: Asetu konttausasentoon lattialle. Vie isovarpaat yhteen ja avaa polvia hieman ulospäin. Hengitä sisään ja uloshengityksellä liu’uta lantio taakse jalkaterien päälle. Anna ylävartalon levätä reisien päällä, vie kädet pitkälle eteen ja otsa kohti lattiaa. Pysy asennossa kymmenen hengityksen ajan.

Rintarangan kierto

Rintarangan kierto on erinomainen liike, joka auttaa parantamaan selkärangan liikkuvuutta ja lievittämään jännitystä yläselässä. Tämä liike on erityisen hyödyllinen istumatyöntekijöille, jotka viettävät paljon aikaa tietokoneen ääressä.

Tee näin: Istu tuolilla ja aseta kädet niskan taakse. Käännä ylävartaloa hitaasti oikealle niin pitkälle kuin mukavasti pystyt. Pidä asento muutaman sekunnin ajan ja palaa sitten keskiasentoon. Toista liike vasemmalle puolelle. Tee 10 toistoa molemmille puolille.

Lonkan koukistajan venytys

Lonkan koukistajat voivat kiristyä pitkän istumisen seurauksena, mikä voi aiheuttaa alaselän kipua. Tämä venytys auttaa avaamaan lonkan koukistajia ja parantamaan liikkuvuutta.

Tee näin: Asetu polviseisontaan ja vie toinen jalka eteen niin, että polvi on 90 asteen kulmassa. Työnnä lantiota eteenpäin, kunnes tunnet venytyksen lonkan etuosassa. Pidä asento 20-30 sekuntia ja vaihda sitten jalkaa. Toista molemmille puolille 2-3 kertaa.

Palvelumme Wario Physicsillä

Wario Physics tarjoaa monipuolisia palveluita, jotka auttavat lievittämään istumatyön aiheuttamia kipuja ja jännityksiä. Meillä on toimipisteet Kampissa, Lauttasaaressa, Myllypurossa ja Kuopiossa, joissa tarjoamme urheiluhierontaa ja osteopatiaa. Ammattitaitoiset hierojamme ja osteopaattimme ovat erikoistuneet kehonhuoltoon ja voivat auttaa sinua parantamaan hyvinvointiasi tehokkaasti.

Urheiluhieronta on erinomainen tapa hoitaa lihasjännityksiä ja parantaa fyysistä suorituskykyä. Osteopatia puolestaan keskittyy kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon ja auttaa palauttamaan kehon tasapainon. Varaa aika hierontaan tai osteopatiaan Wario Physicsiltä ja anna meidän auttaa sinua voimaan paremmin.

Muista, että säännöllinen venyttely ja kehonhuolto ovat avainasemassa hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Ota yhteyttä ja varaa aika jo tänään!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.