Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia käynnit löydät uudesta toimipisteestämme osoitteessa annankatu 29A. Lue lisää http://wariomamas.fi

Äitiysfysioterapiaan voi tulla sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen. Tavallisimpia syitä hakeutua fysioterapeutille on erkauman tarkistus, lantionpohjan palautumisen tarkistus, liikuntaan ja harjoitteluun liittyvät kysymykset, sektioarven hoito sekä keskivartalon kuntouttaminen synnytyksen jälkeen. Tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä ja hyvinvointia ja auttaa löytämään sopivat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapiassa asiakkaan tilanne kartoitetaan haastattelulla ja tutkimalla sekä laaditaan hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Raskausaikana fysioterapiasta saa apua ja neuvoa muun muassa raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, ryhtimuutoksiin, turvotukseen, selän kiputiloihin, lantionpohjan toimintahäiriöihin, liitoskipuihin sekä purentalihasten jännittyneisyyteen. Fysioterapiassa tehdään lempeitä käsittelyitä sekä ohjataan asiakkaalle sopivia harjoitteita.

Synnytyksen jälkeisessä fysioterapiassa lantionpohjan tutkimisessa voidaan käyttää apuna biopalaute (EMG) laitetta, jolla pystytään mittaamaan lantionpohjan aktiivisuutta eri asennoissa ja liikkeissä. EMG antaa palautetta lihasten aktiivisuudesta ja sitä voidaa

n käyttää lantionpohjan lihasten hahmottamisen apuna. Fysioterapiasta saa neuvoa muun muassa äidin ergonomiaan vauva-aikana sekä sektioarven käsittelyyn. Fysioterapiaan voi tulla, kun liikuntaan liittyvät asiat alkavat tuntua ajankohtaisilta, vaikka synnytyksestä olisi jo pidempikin aika.

Biopalautemittausta varten asiakas ostaa elektrodin vastaanotolta. Hinta on 35e. Jos omistat ennestään elektrodin, voit ottaa sen mukaan käynnille, eikä uutta tarvitse ostaa. Mainitsethan varauksen lisätietoihin, mikäli haluat yhdistää biopalautetestauksen fysioterapiakäynnille.

Raskausajan hieronnalla pystytään rentouttamaan raskauden aiheuttamia lihasjännityksiä ja lievittämään kehon jännityksestä aiheutuvia kiputiloja

Voit myös varata ajan suoraan sivujemme kautta!

Nyt voit helposti varata ajan suoraan sivujemme kautta. Näet heti vapaat ajat ja hoitojen antajat. Tervetuloa Wariolle!